Somoskőújfalu után a hittanosok szerettek volna egy „Repetatábort”, ezért 2014. augusztus 13-17. között Máriaremetére mentünk, a Cserkészházba. Az utazást telekocsi rendszerben oldottuk meg.

Az időjárás (nem) volt kegyes hozzánk, ezért kevés kirándulás, sok beltéri program volt. Első nap elhelyezkedtünk (értsd: tetriszezéssel elosztottuk a matracokat), majd rövid lelkigyakorlat után (még mindig a hegy volt a téma), a füzetünkbe borítót készítettünk. Ehhez a mottónk egy Ige volt: Én felüdítelek titeket (Mt 11,28). Ebédelni a Pedagógusok Nyugdíjas Otthonába jártunk. Utána elmentünk a hiper-szuper játszótérre. Délután röplabda bajnokságot rendeztünk. Vacsorára rizses hús volt (illetve még egész héten J )

Második nap délelőtt – a lelkigyakorlat után - Orsi vezette a kézműves foglalkozást: fonalgrafikáztunk. Délután 3 fordulós Activity volt: egy kör közmondásokból, egy szavakból és egy pedig egyikünk kitalálása. Vacsorára túrós tésztát főztünk. Egy vidám játék során Bogi nekiesett az üvegajtónak, és összevagdosta a kezét, el kellett vinni a János Kórházba. A tábor ideje alatt nagy mozgás volt, ezen a délután megérkezett Gábor, másnap reggel elment Ákos.

A harmadik napon délelőtt Nagyboldogasszony ünnepe volt, így misére mentünk. Utána elsétáltunk a Szentkúthoz. Ebéd előtt még volt egy kis idő játszóterezni. Délután az ifisek mutattak be egy-egy Mária-jelenést (Lourdes, Fatima, Medjugorje). Utána akadályversenyt rendeztünk az ifisekkel, amin a már érkező Bori is részt tudott venni. Gémkapocsból kellett minél hosszabb láncot építeni, gyufából minél hosszabb szót kirakni, egy botból minél több tárgyat bemutatni és kitalálni, tollas ütőn gumilabdát egyensúlyozni, vízibombát minél tovább körbeadogatni. A beékezőket dinnye fogadta. Levezetésként egy kis foci következett. Este pizzáztunk.

Az akadályverseny olyan sikeres volt, hogy délelőtt egy kétszer olyan hosszút játszottunk. Dettinél 2 perc alatt minél több (a táborral összefüggő) szót kellett körülírni, illetve szavakból a Magnificat egy részét kirakni. Márti néninél szívószálakat kellett egyszerre lerakni úgy, hogy egy adott ábra jöjjön ki, második körben pedig hurkapálcára felszúrni szívószál darabkákat. Zsófinál pizza lábacskákból kellett tornyot építeni, második körben megkeresni minél többet. Orsinál labdával kellett célba dobni, illetve bottal a gumilabdát terelgetni. Gábornál ide-oda kellett minél gyorsabban futni, illetve teniszlabdákat körbeadni. Délután végre tudtunk kirándulni. A Remete-szurdokba mentünk. Visszafelé számháborúztunk hagyományosan, új számokkal (jelekkel, betűkkel), kicsik nagyok ellen. Estére bográcsban paprikás krumplit főztünk, utána szalonnát, pirítós kenyeret, pillecukrot lehetett sütögetni.

Utolsó nap reggel nagyon álmosan kelt a társaság, de muszáj volt kelni, mert misére mentünk, majd délelőtt szokásos táborzáró programunk volt. A legtöbb halacskát Bence gyűjtötte. Legjobban általában az akadályverseny tetszett, a helyet, ebédet is többen dicsérték. Baj csak az időjárással volt, de ennek ellenére jól éreztük magunkat! Befejeztük egymásnak a megkezdett mondatokat. Kivételesen nem ebéd után indultunk, még maradtunk délután is, métáztunk, fociztunk.