Június 30-án, vasárnap külön busszal mentünk Őrimagyarósdra. Útközben kihúztuk, kinek leszünk az őrangyala, amit egész héten „játszottunk”. Egyszer álltunk meg útközben tízóraizni. A szálláshelyen ebéddel (húsleves, rántott hús) fogadtak minket. Miután elhelyezkedtünk, a környéken sétáltunk. Megnéztük az emlékhelyet, az evangélikus templomot, a játszótéren kipróbáltuk a játékokat. Visszaérkezés után a látottakból vetélkedő volt. Hagyományosan elkészítettük gyertyánkat. Idén öntöttük, és utána viasszal díszítettük.

Hétfőn reggeli után lelkigyakorlat volt, a rózsafüzérrel ismerkedtünk, majd csomózással készítettünk is. Közben és utána lehetett pingpongozni, játszani. Ebéd (zöldbableves, hentes tokány tarhonyával) után számháborúztunk. Nem sikerült befejezni a hosszúra nyúlt játékot, mert 4 órára jött a néni, aki megismertetett minket az üvegcsiszolással. Segítségével poharat készítettünk. Vacsora (rántott sajt rizzsel) után már csak imára, fürdésre volt idő.

Kedden reggel Gábor és András ébresztett minket. Sarlós Boldogasszony ünnepe volt. Reggeli után átsétáltunk Hegyhátszentjakabra, ahol egy régi, kicsike kis templomban Horváth István Sándor atya tartott nekünk vidám lelkigyakorlatot, és mutatott be misét. A felajánlásainkat lyukas 2 filléresre írtuk, amit aztán az oltáron helyeztünk el. Visszafelé szedtünk virágot, amiből ebéd (krumplileves, natúrszelet gomba szósszal, rizzsel) után virágszőnyeget szőttek néhányan. A többiek játszottak. A délutánt aztán sportolással (pingpong, számháború, méta). Agyunkat is megmozgattuk kártyázással, vetélkedővel, amin licitálni lehetett, ki tud többet felsorolni pl. apostolból, megyeszékhelyből, csapásokból. Vacsorára virslit ettünk és utána dinnyét.

Szerdán reggel buszos kirándulást tettünk az Őrségben. Őriszentpéteren megnéztük a Szt. Péter templomot, Szalafőn az Élet fáját és a korabeli „hűtőszekrényt”. Pityerszeren megismerkedtünk a különböző korok épületeivel és sok vasi kifejezéssel. Kis játék és vásárolgatás után visszamentünk Őriszentpéterre, ahol a Művelődési Házban a fa témakörben rendezett kiállítást néztük meg, majd Pankaszon a szoknyás haranglábat. Ebédre értünk vissza (fokhagymakrém leves, rántott pulykamell krumplival). Délután elsétáltunk a Vadása-tóhoz egy kis pancsolásra. Visszafelé palacsintáztunk. Vacsora (zöldborsófőzelék, virsli) után vetélkedő volt abból, amit ma láttunk.

Csütörtökön reggeli után biciklis túrára mentünk. 4-en nem tudtak eljönni velünk, ők elkezdték a pólófestést, kártyáztak, készültek az esti imára. A többiek útközben a jakabi templomnál, felsőjánosfai toronynál, a zalalövői templomnál álltunk meg pihenni. Bementünk a XIII. sz.-i Mindenszentek templomba, ahol énekeltünk egyet. A Borostyán-tóban ismét pancsoltunk, majd itt még fagyiztunk is. Visszafelé már szinte egyhuzamban tekertünk. Összesen kb. 15 km-t tettünk meg. Ebéd (raguleves, paradicsommártás húsgombóccal) után lehetett pólót festeni, készülődni az esti dalversenyre, volt vetélkedő (5 témakörben 6 kérdés). Vacsora (spagetti) után dalversenyt rendeztünk, amit Álmos – Detti – Eszter csapata nyert a Valami Amerika dallal. Sötétedés után bátorságpróbán lehetett részt venni, amit mindenki ügyesen teljesített.

Pénteken reggeli után, ameddig még nem volt nagy meleg, métáztunk, folytattuk a pólófestést, és lehetett készülődni estére. Ebéd (gulyásleves, grízes tészta) után még volt egy kis gyakorlási idő, illetve befejeztük a pólókat. Akik kész voltak, vízipisztoly-csatát rendeztek (esetleg vizes flakonnal). Délután jelenetek adtunk elő az ima témakörben. Mindegyik csapat nagyon ügyes volt, de a szavazás alapján végül is András – Detti – Julcsi – Dani – Noémi – Temese csapata nyert. Ezután még volt egy focibajnokság, ahol 4 csapat mérte össze magát, de a körmérkőzésben végül is nagyon egyenletes volt a teljesítmény, így 3 győztes lett. Vacsora (paprikás krumpli) után készülődés volt a tábortűzhöz, aminek parazsánál szalonnát és pillecukrot sütöttünk.

Szombat délelőtt pakoltunk, majd tábort zártunk. A héten a legtöbb halacskát holtversenyben Gábor és Eszter gyűjtötte. Megírtuk egymásnak, miért örülünk, hogy a másik itt volt. Ebéd (zöldségleves, párizsi sertésszelet, krumpli) után buszra szálltunk, ott értékeltük, mi tetszett a héten, mi nem. A legnépszerűbb a sport volt (méta, számháború, bicikli), sokan mondták a kézműves-foglalkozásokat, de volt, akinek pont az üvegcsiszolás nem tetszett. Útközben jégkrémeztünk, őrangyaloztunk. Diósdon még egyet énekeltünk, majd elbúcsúztunk egymástól.